vredro, vredo, verdro, karton, zaken, dozen, visite dozen, mappen, plakband, stansen, verhuizen, plakband, aanbieding, kantoor artikelen, kartondozen op maat Historie Droge

We gaan terug naar het jaar 1925.

Grootvader Jo Droge begon samen met zijn collega Vreijbloedt, waarmee hij samen in een Alkmaarse Papierhandel had gewerkt, een drukkerij-uitgeverij bedrijf onder de naam

Drukkerij-Uitgeverij VREDRO aan de Lindenlaan 52 in Alkmaar. VREijbloedt-DROge.

Na enkele jaren werd compagnon Vreijbloedt ziek en verliet de zaak maar de naam

VRE DRO bleef bestaan. Jarenlang verkocht grootvader Droge allerhande papierwaren zoals schriften, gelijmde blocs etc. maar ook, wie weet er nog van, geďmpregneerde papiervellen om er zeep en stroop in mee te nemen bij de boodschappen van de kruidenier.

Langzamerhand kwam ook de drukkerij tot bloei, maar door de oorlog kwam alles stil te liggen.

Niet lang daarna werd nieuw drukmateriaal gekocht en een van de eerste Heidelberger degels stond ook in Alkmaar te drukken. Zijn zonen werkten toen ook mee in het bedrijf.

In 1963 - nam zijn zoon Cor Droge de leiding over en al gauw kwam de derde generatie (Lodewijk en John) in het bedrijf te werken. Snel werd duidelijk dat er snellere drukpersen en zetmachines nodig nodig waren om het orderpakket op doelmatige wijze klaar te maken.
Ook in de binderij werd de nodige ervaring opgedaan.

In 1974 - gaf vader Cor Droge aan er mee te willen stoppen. Hij zag nog meer kansen voor zijn beide zonen als die de leiding over wilden nemen. De door beide zonen opgedane ervaringen in alle facetten van het drukkersvak gaf hem het volste vertrouwen voor een goede opvolging.

Toen telkens weer bleek dat bij binderij-opdrachten, ook van collega’s, geen passende verpakking voorhanden was, borrelde het idee op om zelf dan maar dozen te gaan maken.

Op-maat-dozen dus, kleine aantallen, maar passend. Ook voor het inpakken van de gedrukte zelfkopie sets werden uit golfkarton beschermende verpakkingen gestanst op een zware proefpers.

Zo was de vraag geboren en vele collega’s waren enthousiast.

In 1981 - is het bedrijf VREDRO AKTIEF in PAPIER gestart om de afdeling verpakkingen en de drukkerij-activiteiten van VREDRO apart te houden. Met de aangeschafte machines werden dozen vervaardigd van golfkarton uit eigen magazijn in enkel, wit en dubbelgolf.

Het zg. Sheet-plant principe. De ervaring vanuit de drukkerswereld hielp mee de meest doelmatige verpakking te adviseren. We weten waar we het over hebben. Toonbank display’s waren een uitdaging op zich. Van ontwerp tot uitvoering, alles in eigen hand.

De HCA-cilinderpersen werden al lang regelmatig ook gebruikt voor het stansen van dokumentatie/offertemappen van eigen drukwerk, maar ook voor collegiaal drukwerk.

De introduktie van blanko voorgestanste mappen voor de verkoop in de drukkerswereld bleek een gat in de markt en verliep voortvarend.

In 2001 - werd besloten te stoppen met het zelf maken van drukwerk, om zo de eventuele schroom van collega’s weg te nemen hun drukwerk bij ons te laten stansen.

John Droge heeft met zijn team de handen vol aan het stansen van mappen, visitekaartdoosjes, etiketten en al wat meer op hun weg komt.

Lodewijk en zijn zoon Johan en hun team hebben de dagelijkse zorg voor het golfkarton in al zijn facetten. Al met al een familie-combinatie met veel ervaring op gebied van papier en karton die niet bang is voor nieuwe initiatieven.

 

Met vriendelijke groet,

De aktieve Vredro-teams